perjantai 17. elokuuta 2007

Mango-keittobanaani -curry



1 keittobanaani
2 tl kurkumaa
1 tl mustia sipulinsiemeniä (nigella)
1 sipuli
1 kuivattu pieni punainen chili
reilusti kuivattuja currynlehtiä (tai 25 tuoretta)
3 cm palanen tuoretta inkivääriä
1 tuore vihreä chili (kuvassa punaista) siemenistä puhdistettuna
4 dl soijajugurttia
kasvisöljyä paistamiseen
suolaa

tässä on hauskan keltainen, tulinen ja makea lounascurry. keittobanaania löytyy silloin tällöin esim. hämeentien vii voanista. samalla voi ostaa sieltä nigellansiemenet.

keittobanaani leikataan ohuehkoiksi viipaleiksi ja keitetään suolavedessä ja teelusikallisessa kurkumaa noin 10 minuuttia.

paista mustia sipulinsiemeniä pienessä määrässä öljyä pari minuuttia. lisää sipuli, punainen chili, currynlehdet ja suolaa. paista 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen kunnes sipuli on läpikuultavaa.

lisää inkivääri ja vihreä chili ja paista minuutti lisää.

lisää loppu kurkumasta, sekoita hyvin ja ota mausteseos pois levyltä. lisää hiljakseen soijajugurtti, mangot ja keittobanaani. kastike takaisin levylle ja keitä hetki.

tarjoillaan naan-leivän tai riisin kanssa.

lähde: accidental vegetarian

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tossa ei oo mainittu mangon määrää, muuten hyvä. :)