perjantai 7. elokuuta 2009

Raikas cous-cous

Olen tehnyt cous-cousia vain pari kertaa, joten kaikki temput eivät vielä ole hallussa. Vaikeinta on pitää cous-cous irtonaisena. Normaalisti cous-cousiin laitetaan todella paljon öljyä, joka auttaa irtonaisuudessa Tässä reseptissä sitä on vähän vähemmän, mutta sen sijaan mehukkuutta ja raikkautta tulee sitruunoista.

Raikas cous-cous
Cous-cousia
Paljon valkosipulia
Sipulia varsineen
Purjosipulia
Runsaasti hyvää oliiviöljyä
Todella paljon sitruunamehua
Aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
Runsaasti tuoretta minttua
Sileälehtistä persiljaa
Kokonaisia siemenettömiä oliiveja
Koristeluun minttua ja tuoretta tomaattia
Suola
Chilirouhe


Pilkotaan valkosipulit, sipulit ja purjo pieneksi ja paistetaan kattilassa runsaassa öljyssä. Kun valkosipuli on pehmennyt, lisätään vähän vettä ja keitetään pari minuuttia.

Siivilöidään seos tarjoiluastiaan, vedestä tulee cous-cousin keitinvesi. Keitetään cous-cous ohjeen mukaan. Kannattaa laittaa reilusti enemmän oliiviöljyä kuin ohjeessa sanotaan.

Lisätään cous-cousiin loput ainesosat, sitruunamehu ja mausteet. Jätetään vetäytymään. Cous-cous on oikeastaan parempaa seuraavana päivänä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Asun maassa missä cous-cous ja bulgur ovat monesti päivittäisessä ruokapöydässä, täällä molemmat pyöritellään sipulin tms. vihannesten pyörityksen jälkeen pannussa niin että saavat öljyä ja tämän jälkeen vasta lisätään kuuma vesi...tekisikö tämä sen irtonaisuuden? Samalla tyylillä tehdään myös kuohkea pilahvi tosin siinä sitten muutamat hienoudet lisänä