maanantai 23. maaliskuuta 2009

Tonnikala-kidneypapu-salaattiTässä on tämänhetkinen lounassuosikkini. Erittäin maukas salaatti, nopea valmistaa, terveellinen ja vieläpä edullinen.

Käytän reseptiin mieluiten kevätsipulia, mutta jos sitä ei ole saatavilla, tähän sopii mainiosti myös tavallinen keltasipuli. Sipuli on tähän salaattiin liian voimakkaan makuista, joten siivutan sipulin erittäin ohueksi ja levittelen viipaleet leikkuulaudalle. Vartissa kitkeryys on enimmäkseen kadonnut. Jotkut kuulemma upottavat sipuliviipaleet veteen.

Tähän kannattaa uhrata se muutama kymmentä senttiä ylimääräistä ja ostaa hieman kalliimpaa purkkitonnikalaa. Makueron pystyy huomaamaan. Itse olen suosinut Abbaa.

Tonnikala-kidneypapu-salaatti (kevyt lounas kahdelle)
parempi purkki tonnikalapaloja öljyssä
tölkki kidney-papuja suolavedessä
useampi varsi kevätsipulia tai puolikas keltasipuli
hyvää extra virgin oliiviöljyä
merisuolaa
tuoretta jauhettua pippuria
reilusti chilijauhetta


Jos käytät tavallista sipulia, leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi ja anna levätä leikkuulaudalle levitettynä vartin verran. Tavallisen sipulin voi vain pilkkoa. Huuhtele kidney-pavut lävikössä ja ravistele vedet pois. Heitä tonnikalat öljyineen, huuhdellut kidney-pavut ja sipuli astiaan, perään runsaasti mausteita ja öljyä. Sekoita. Anna muhia hetki.

Ei kommentteja: