sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Raparperi-inkiväärikastike

Sain ystävältä ison nipun raparperia. Olen miettinyt erilaisia suolaisia ruokia joihin sitä voisi kyättää. Tämä kirpeä ja tulinen kastike on toistaiseksi vienyt voiton. Käytin kastiketta mozzarella-raparperi- enchiladoihin, mutta sopisi paremmin varmaan esimerkiksi lohen kanssa tarjoiltavaksi. Ehdotuksia otetaan vastaan!

Raperperi-inkiväärikastike
aimo nippu raparperiä
reilu pala inkivääriä
monta kynttä valkosipulia
ripaus sahramia
chilirouhetta
suolaa
pippuria
öljyä
loraus valkoviiniä
sokeria


Inkivääri raastettuna, raparperi ohuina suikaleina ja valkosipuli pienenä silppuna pannule. Päälle öljyä ja mausteet. Myöhemmin lorautetaan sekaan viiniä ja keitellään kiinteäksi soseeksi.

Insipiraatiota löytyi täältä, täältä ja täältä.

Ei kommentteja: