maanantai 20. elokuuta 2007

Savulohipasta



kokeilin reseptiä ensimmäistä kertaa korvaamalla kuohukerman kasvisrasvasekoitteella. ei tietenkään yhtä hyvää, mutta ihan syötävää ja terveellisempää.

300 g kylmäsavustettua lohta (suosin norjalaista merilohta)
kuivapastaa (tagliatelle)
2 dl purkki gogreen ruokaa (alkuperäisessä reseptissä kuohukermaa)
loraus valkoviiniä
liraus konjakkia
sipuli
cayenne-pippuria
tuoretta pippurirouhetta
(merisuolaa)

aloita pistämällä pasta kiehumaan.

kun pasta kiehuu, valmista kastike. kuullota sipuli. heitä päälle kermavalmiste, valkoviini ja konjakki. lisää viipaloitu lohi. kiehauta 10 minuuttia. lisää mausteet ja pasta. lohi on luultavasti sen verran suolaista, että ylimääräistä suolaa ei tarvita.

(lähde: jyrki sukula: kaikilla mausteilla)

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Kiva blogi, hienoja kuvia eritoten!

Konjakki antaa varmaan mukavan säväyksen savulohikastikkeeseen. Hyvä idea. :)

Mikko kirjoitti...

Kiitokset!

Konjakki sopii tosiaan ruokaan mainiosti. Tein tätä joku aika sitten veneessä. Meiltä puuttui konjakki puuttui. Kyllä sen huomasi maussa. Meri kyllä tietysti korvasi sen. Jostain syystä ruoka on aina merellä parempaa!