tiistai 28. elokuuta 2007

Rigatoni positano vegetarianaTämä pasta on peräisin Buca Di Bepposta, joka on yksi Piilaakson mukavimmista ravintoloista. Vaikka Buca onkin italialaisravintoloiden ketju, tunnelma on rennonletkeä ja tarjoilijat mukavia. Tänne mennään tietysti isolla seurueella, jaetaan annokset valtavista kulhoista, ruokajuomana isoja kannuja chiantia.

Alkuperäisessä reseptissä on kanan rintafilettä. Tässä kasvisversiossa se on jätetty pois. Reseptiä on muutenkin vähän tuunattu vuosien varrella.

Rigatoni positano vegetariana
yksi isohko itketetty munakoiso
penne-pastaa (kuvassa kuitupitoista)
paketti mozzarellaa siivuina
4 kynttä valkosipulia
loraus punaviiniä
kaksi tölkkiä tomaattimurskaa
tuoretta jauhettua pippuria
tuoretta jauhettua merisuolaa
reilusti tuoretta basilikaa
chilirouhetta


Keitetään pasta ohjeiden mukaan. Munakoiso pilkotaan suupalan kokoisiksi suikaleiksi ja paistetaan pannulla lähes pehmeäksi. Loppuvaiheessa lisätään joukkoon ohueksi suikaloitu valkosipuli ja muut mausteet.

Jätä osa basilikasta loppusilaukseen. Tässä vaiheessa pitää olla tarkkana, ettei valkosipuli pääse käryämään. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos sitä on pastan keitinvedessä riittävästi ja munakoisot on itketetty oikein kunnolla, ei suolaa ehkä tarvita lainkaan.

Kun valkosipuli on vähän pehmennyt, lisätään päälle tomaattimurska ja punaviini ja kiehautetaan kastike. Pasta heitetään kastikkeen sekaan. Juuri ennen tarjoilua lisätään ympäri kastiketta tasaisesti mozzarellaviipaleita ja basilikaa ja sekoitetaan kevyesti. Annosta voi koristella basilikalla.

(Lähde: Buca Di Beppo)

Ei kommentteja: