perjantai 24. elokuuta 2007

Paistettu halloumi ja kapriskastikeHalloumi on hauska juusto. Se säilyttää muotonsa paistettaessa ja grillattaessa. Siitä voi tehdä jopa jälkiruokaa. Tätä versiota olen tainnut tehdä jokaiselle kesän piknikille. Nopeaa valmistaa ja herkullista. Kannattaa tarjoilla lämpimänä. Tietenkin aika rasvaista.

neljälle hengelle

Paistettu halloumi
2 pakettia halloumia
jauhoja
cayenne-pippuria


Kastike
sitruunan mehu
1 tl dijon-sinappia
1 kynsi valkosipulia pieneksi silputtuna
10 kaprista ja 1 tl nestettä
1 rkl valkoviinietikkaa
kourallinen tuoretta korianteria pilkottuna
kourallinen tuoretta persiljaa pilkottuna


Sekoita lautasella jauhoihin cayenne-pippuria. Itse laitan cayennea reilulla kädellä. Kirpeä kastike ja tulinen halloumi sopivat tosi hyvin yhteen. Seos on lievästi punaiseen vivahtava. Alkuperäisen ohjeen mukaan cayennea laitetaan aika vähän. Silloin cayennea ei käytännössä erota jauhon seasta. Leivitä halloumipalat vetelemällä niitä edestakaisin jauhossa.

Paista halloumit kuumalla pannulla (levyn asento 4) öljyssä. Ainoa vaikea osa reseptissä on mitoittaa öljy oikein. Liikaa öljyä ja leivite menee mössöksi. Liian vähän öljyä ja pinnasta ei tule kauniin ruskea. Halloumien ei siis pidä lillua
öljyssä.

Kastike valmistetaan sekoittamalla kastikkeen ainekset hyvin keskenään.

(Lähde: Accidental Vegetarian)

2 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Erittäin hyvä yhdistelmä. Ja upea kuva!

Mikko kirjoitti...

Juu, nämä kyllä menevät nopeasti parempiin suihin. Kovin montaa palasta ei kyllä kykene syömään, halloumi on niin tiukkaa tavaraa.