kahdelle miehelle
tämä on kalareseptien lempparini. nieriä on lohensukuinen kala, ei tosin ihan yhtä rasvainen. resepti löytyi kun ostin nieriää alennuksesta ja oli pakko keksiä mitä ihmettä nieriästä voisi tehdä. osallistun tällä reseptillä elokuun ruokahaasteeseen.
marinadi
1 nieriäfilee (jätä nahka ylle)
1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl sitruunamehua
1,5 dl valkoviiniä
3 shalottisipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl jauhettua korianteria
jauhettua pippuria
jauhettua merisuolaa
tartar
0.5 dl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl pilkottua ruohosipulia
1 rkl hienonnettua jalapenoa (purkista käy)
2 rkl hienonnettua suolakurkkua
2 rkl hienonnettua sipulinvartta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
marinadi. ripottele suolaa nieriän pinnalle. sekoita muut ainekset keskenään astiassa. asettele nieriä astiaan nahka ylöspäin ja huljuttele. vartin päästä käännä nieriä ympäri. toisen vartin päästä nieriä on valmis grillipannulle tai grillille. käytän itse mielelläni parilapannua. paistan ensin pintapuolen ja sen jälkeen nahkapuolen.
tartar syntyy kun ainekset sekoitetaan hyvin keskenään.
kyytipojaksi sopii grillattu bataattti.
lähde: nunavut's truly wild arctic char recipes
sunnuntai 19. elokuuta 2007
Marinoitu nieriä ja hunaja-jalapeno -tartar

Lähettänyt
Mikko
klo
16.19
Tunnisteet: basilika, dijon, gluteeniton, grilli, haaste, hunaja, jalapeno, kala, maidoton, majoneesi, nieriä, pääruoka, ruohosipuli, shalotti, sinappi, sipulinvarsi, sitruuna, suolakurkku, valkoviini
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Upeita postauksia sinulla :-)
Onnea haasteeseen, itse vielä pähkin mitä ihmettä tekisin...
Kiitokset! Ja onnea myös itsellesi...
Mulle luovuuteen auttavat rajoitukset. Eli kauppaan vaan ostamaan satunnainen kala, ja vasta sen jälkeen ihmettelemään mitä siitä voi tehdä.
NAM. Upea kuva ja ihana resepti!
Kiitos, Deinin. Nyt sitten jännitetään tuloksia :).
Onneksi olkoon!
Jee! Kiitokset!
Lähetä kommentti