tiistai 21. elokuuta 2007

Fetapinaattipastatämä on nopea ja maukas pasta. terveellisyyttä voi lisätä käyttämällä voimakkaampaa vuohenjuustofetaa jota tarvitsee vähemmän.

150 g pussi tuoretta pinaattia
fetajuustoa
pinaatti-tagliatellea
reilusti pestoa
paahdettuja pinjansiemeniä
mustapippuria
koristeluun basilikanlehtiä
(valkosipulia)
(suolaa)

paahda pinjansiemenet pannulla ilman öljyä. jos haluat sekaan valkosipulia, kuullota se pannulla miedolla lämmöllä. samalla pistä tagliatelle kiehumaan. poista pinaatin kannat ja pese pinaatti. heitä pinaatti pastan keitinveteen pari minuuttia ennen pastan valmistumista.

kun pasta ja pinaatti ovat valmiita, valuta ne lävikössä. lisää pesto, pippuri, valkosipuli, pinjansiemenet ja paloiteltu feta. koristele tuoreilla basilikanlehdillä.

4 kommenttia:

Hulimuntteri kirjoitti...

Löysin vasta blogisi, ja mitä herkkuja täällä onkaan! Tuo fetapinaattipasta näytää hyvältä ja kuulostaa helpolta. Itselleni on kouluajoista kehittynyt lievä pinaattikammo, jota voisin koettaa häätää tällä ohjeella.

Mikko kirjoitti...

Tervetuloa lukijaksi, yritetään löytää lisää herkkuja.

Jos et ole ostanut pinaattia aiemmin, kannattaa olla erityisen tarkkana pinaattipussin kanssa. Tässä on niin vähän aineksia, että pinaatin laatu korostuu. Ehdottomasti siis tuoretta pinaattia.

Suomalainen on ollut toistaiseksi hyvää. Lähikaupassani on välillä myös espanjalaista tms. pinaattia, joka on säilynyt matkustuksessa vaihtelevasti. Älä osta, jos lehdet ovat vähänkin pehmenneet mössöksi.

Kun pussin avaa, hyväkin pinaatti haisee aina vähän omituiselle. Huono pinaatti taas löyhkää pistävän pahalle.

Tämän mukaan suomessa myytäisiin paksumpaa pinaattia kuin Keski-Euroopassa. Olen luullakseni ostanut molempia lähikaupasta pinaatin nimellä. Kumpikin tuntuu sopivan tähän pastaan.

Enni kirjoitti...

Hei,
kiitos ihanasta ohjeesta! Kokeilimme tätä tänään, maistui tosi hyvältä. Linkitän omasta blogistamme tähän ohjeeseen, jos ei sinulla ole sitä mitään vastaan?

Mikko kirjoitti...

Hei Enni! Hauskaa että ruoka maistui. Ei tietenkään ole mitään linkittämistä vastaan!