maanantai 10. syyskuuta 2007

Marinoitua puna-ahventa ja oliivipestoa rucola-pedillä



Kalaa Jamien tapaan jatkuu. Tällä kertaa reseptiä on tuunattu puuttuvien ainesosien vuoksi enemmän. Alkuperäinen kala on x, mutta korvasin sen punasimpulla eli jonka kauppanimi on puna-ahven (engl. rose fish). Tiesittekö, että puna-ahven ei ole sukua ahvenelle? Googlesta tuntuu löytyvän puna-ahvenelle lähinnä EU:n varoituksia, reseptejä ei juurikaan.

Marinadi
tuoretta korianteria (alkuperäisessä reseptissä oreganoa)
1/2 sitruunan mehu
1/2 kynsi valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä


Jauhetaan valkosipuli ja korianteri morttelissa mössöksi. Lisätään oliiviöljy ja sitruunamehu. Levitetään kalan päälle ja annetaan seisoa hetki. Tarjoillaan rucola-pedin päällä oliivipeston kanssa. En oikein pidä mustista oliiveista, joten korvasin ne vihreillä. Tästä tuli yllättävän hyvää mutta kuten kuvasta näkyy, vähän pliisun väristä.

Oliivipesto
kourallinen hyviä vihreitä oliiveja (alkuperäisessä reseptissä mustia)
peruna
juuri jauhettua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä


Muussataan peruna haarukalla. Peruna ja puolet oliiveista sekoitetaan mössöksi sauvasekoittimella. Toinen puoli oliiveistä pilkotaan pieneksi veitsellä ettei pesto näytä vauvanruualta. Joukkoon oliiviöljyä ja mustapippuria.

Lähde: Jamie Oliver: Naked Chef

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Oliivipesto! Mikä löytö. Kerrassaan kyllä fancypancyjä kokkailuita sulla :-)

Mikko kirjoitti...

"Enhän mä voi TAAS syödä paistettua kalaa sitruunalohkolla, miltä tää näyttäis blogissakin."