sunnuntai 9. syyskuuta 2007

YrttitonnikalaMuuallakin on keitetty Jamien ohjeiden mukaan, joten tässä tulee oma lempireseptini Jamielta.

Yrttitonnikala
1 kuivattu chili
1 rkl koriateria
1/2 kynsi valkosipulia
tuoretta basilikaa silputtuna
tuoretta korianteria silputtuna
suolaa ja pippuria
1 sitruunan mehu
1-4 pihviä tonnikalaa


Todella nopea ja herkullinen resepti tonnikalalle. Tonnikalan paistamisessa avain on jättää se sisältä kunnolla punaiseksi. Muuten se maistuu purkkitonnikalalle.

Korianteri ja chili jauhetaan morttelissa. Siirretään jauho astiaan. Perään valkosipuli, basilika, korianteri, sitruunanmehu. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Tonnikalapihvit maustetaan suolalla ja pippurilla, valellaan yrttiseoksella ja paistetaan.

Jamie kehottaa tarjoilemaan salaatin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Tässä kesäkurpitsaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Lähde: Jamie Oliver: The Naked Chef

2 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Munkin eka kotikokeilu tuoreella tonnikalalla oli tämän reseptin tahtiin. Ja koukkuun jäin. :D Jotenkin meille on jäänyt päälle perinne, että nimenomaan juhannuksena pitää saada tuoretta tonnikalaa, ja tällä reseptillä. Sillä varmaan voi olla jotain tekemistä tuon tonnikalan kilohinnan kanssa, ei ihan joka päivä voi tuolla herkulla nautiskella...

Mikko kirjoitti...

Eikös juhannuksena syödä suomalaisia ruokia :).

Onhan tonnikala tosiaan aika kallista ja eettisestikin vähän niin ja änin. En ole tainnutkaan syödä muuten kuin pari kertaa tällä reseptillä ja pari kertaa sushissa lohen ohella.

Joku väitti, että kaikki tonnikala tulee Suomeen pakasteena. Kuulemma kaupoissa pakasteina myytäviä tonnikalafileitä voisi hyvin syödä. Sitä löytyy omasta lähi-Alepastakin.

Kokeilin kerran tätä reseptiä näistä pakasteista eikä kyllä ollut ollenkaan hyvää. Oli vähän pilaantunut maku. Mieluummin sitten syö jotain muuta...