torstai 20. syyskuuta 2007

Hunaja-dijon-marinoitu tonnikalaHunaja-dijon-marinoitu tonnikala
tuoretta tonnikalaa
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
loraus soijakastiketta
suolaa, pippuria

Marinadista tuli vähän mauton. Ensi kerralla enemmän soijakastiketta ja dijon-sinappia.

Koristelusta saa näköjään näyttävän hunajaa roiskimalla.

Inspiraatio: Grilled Tuna With Honey Mustard Marinade

6 kommenttia:

Miqu kirjoitti...

Löytyyhän blogistanista muitakin mies ruokabloggaajia! Tein mammalle äitienpäiväksi tuoreesta tonnikalasta pihivit - tuo dijon sinappi vaikuttaa hyvältä tonnikalalle. Täytyy kokeilla sitä seuraavalla kerralla. Lisään blogisi listalleni, ilmoittele jos ei passaa.

Mikko kirjoitti...

Hauskaa tosiaan. Polkkapossu taitaa olla toinen. Muita en nyt vielä tiedäkään. Tietenkin saa linkittää. Pitäisi varmaan itsellekin tehdä kategoria miesruokabloggaajat..

Mikko kirjoitti...

Ja tosiaan, resepti vaikuttaa hyvältä idealta, mutta itse en saanut siihen tarpeeksi makua. Kerro jos onnistut tuunaamaan siitä hyvää.

lupiini kirjoitti...

no nam nam!

keskusteltiin tässä L:n kanssa just siitä, pitäisikö alkaa syödä kalaa ihan vakituisesti siten, että suosisi lähikalaa? että kasvissyöjäidentiteetti vaihtuisi lähiruokailijaidentiteetiksi? mut yllättävän vaikea ajatus käsitellä, vaikka joskus spesöl-tilanteissa kalaa syödäänkin.

hieno toi salaatti kans!

Mikko kirjoitti...

Ekologisin perustein ei kai oikein voi enää mitään kalaa valita, edes lähikalaa. Eikä lähikala ole kovin terveellistäkään, kun ottaa huomioon Itämeren tilan. Juttelin joskus terveyskeskuslääkärin kanssa, joka varoitteli dioksiinitasoista. Erityisesti se kerääntyy kalan maksaan.

Puputar kirjoitti...

Vaikuttaa herkulta... olemme etsineet hyvää tonnikala ohjetta ja tuota pitää kyllä ehdottomasti kokeilla =)