Hunaja-dijon-marinoitu tonnikala
tuoretta tonnikalaa
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
loraus soijakastiketta
suolaa, pippuria
Marinadista tuli vähän mauton. Ensi kerralla enemmän soijakastiketta ja dijon-sinappia.
Koristelusta saa näköjään näyttävän hunajaa roiskimalla.
Inspiraatio: Grilled Tuna With Honey Mustard Marinade
torstai 20. syyskuuta 2007
Hunaja-dijon-marinoitu tonnikala
Lähettänyt Mikko klo 17.02
Tunnisteet: dijon, gluteeniton, hunaja, kala, maidoton, pääruoka, soijakastike, tonnikala
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Löytyyhän blogistanista muitakin mies ruokabloggaajia! Tein mammalle äitienpäiväksi tuoreesta tonnikalasta pihivit - tuo dijon sinappi vaikuttaa hyvältä tonnikalalle. Täytyy kokeilla sitä seuraavalla kerralla. Lisään blogisi listalleni, ilmoittele jos ei passaa.
Hauskaa tosiaan. Polkkapossu taitaa olla toinen. Muita en nyt vielä tiedäkään. Tietenkin saa linkittää. Pitäisi varmaan itsellekin tehdä kategoria miesruokabloggaajat..
Ja tosiaan, resepti vaikuttaa hyvältä idealta, mutta itse en saanut siihen tarpeeksi makua. Kerro jos onnistut tuunaamaan siitä hyvää.
no nam nam!
keskusteltiin tässä L:n kanssa just siitä, pitäisikö alkaa syödä kalaa ihan vakituisesti siten, että suosisi lähikalaa? että kasvissyöjäidentiteetti vaihtuisi lähiruokailijaidentiteetiksi? mut yllättävän vaikea ajatus käsitellä, vaikka joskus spesöl-tilanteissa kalaa syödäänkin.
hieno toi salaatti kans!
Ekologisin perustein ei kai oikein voi enää mitään kalaa valita, edes lähikalaa. Eikä lähikala ole kovin terveellistäkään, kun ottaa huomioon Itämeren tilan. Juttelin joskus terveyskeskuslääkärin kanssa, joka varoitteli dioksiinitasoista. Erityisesti se kerääntyy kalan maksaan.
Vaikuttaa herkulta... olemme etsineet hyvää tonnikala ohjetta ja tuota pitää kyllä ehdottomasti kokeilla =)
Lähetä kommentti