torstai 1. marraskuuta 2007

Pesto-marinoitu lohi



Useamman viikon ajan pääosa ajasta on mennyt eräisiin juhliin liittyvissä järjestelyissä. Nyt kun juhlat ovat ohi, ehkä jää enemmän aikaa bloginkin pitämiselle. Pitopalvelu hoiti ruuat, en edes ollut mukana valitsemassa ruokia. Eräs hyllytetty vaihtoehto oli kuitenkin pesto-marinoitu lohi, jota päätin kokeilla tehdä itse. Tästä ei ruokalaji voi paljon yksinkertaisemmaksi tulla. Peston olisi tietysti voinut tehdä itse.

Pesto-marinoitu lohi
vihreää pestoa
lohifileetä


Pitopalvelun mukaan tämä kannattaisi tehdä graavatusta lohesta. En jaksanut odottaa, joten käytin tavallista lohifilettä. Hyvää tuli myös tällä tavalla. Levitin pestoa runsaasti kummallekin puolelle lohta ja annoin lohen seistä vuorokauden jääkaapissa.

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hirveä nälkä tuli vaikka just söin, oon lohinarkkari. :-P Kuva on mahtava. Pesto on kyllä itsetehtynä ihan eri luokkaa kuin kaupan, imho. Mutta ei tuokaan voi olla pahaa! Söisin.

Mikko kirjoitti...

Oli kyllä just niin hyvää miltä näytti. Söin ahneena koko satsin tänään leivän päällä. Nyt on maha kipeä...

oliivia kirjoitti...

Oi joi, miten herkullisen näköistä ja kuuloista! Voi melkein maistaa lohen :)
Voisi olla hauskaa vaihtelua joulun alkupalapöytään tämäkin...