keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Kuhaa nektariini-minttu-salsallaTämä blogi on erinäisistä syistä ollut pidemmällä tauolla, ja nyt on aika aktivoitua uudelleen. Mikä olisikaan parempi tapa kuin aloittaa kuin Siskot kokkaa -blogin Nellen kommenteissa esittämästä ruokahaasteesta, ruokahaasteistahan tämän blogin taival oikeastaan lähti liikkeellekin.

Kilpailun tehtävänä oli rynnätä lähikauppaan, ostaa vihannes tai hedelmä joka löytyy numerolla 42, ja kokata siitä ruokaa vaalean kalan lisukkeeksi. Lähin kauppani josta viitsin ostaa kalaa on Stockmann, joten sinne siis, Stockmannilta kun olisi saattanut löytyä myös joku haastava eksoottinen hedelmä numerolta 42. Numerolla 42 oli kuitenkin persikka, ja omituista kyllä, persikkaa ei ollut myynnissä. Omin luvin vaihdoinkin siis ainesosan nektariiniksi, sehän muistuttaa persikkaa — lisäksi se löytyy numerolta 43.

Hain inspiraatiota verkon resepteistä, ja tämä resepti vaikutti hyvältä. Kokeilin salsaa sekä kuhan että siian kanssa, ja kuha toimi selvästi paremmin.

Nektariini-minttu-salsa
muutama kypsä nektariini
4 ruokalusikallista punaista paprikaa
2 ruokalusikallista kevätsipulia
1 ruokalusikallinen ruohosipulia
1 pieni tuore jalapeno
reilu satsi tuoretta hienottua minttua
pari ruokalusikallista limen mehua
jauhettua pippuria


Ainekset hienoksi ja sekoitetaan.

Kuhaan saa laittaa molemmille puolille suolaa, pippuria ja vähän sitruunaa, kala grillataan mielellään grillipannulla ja tarjoillaan lautasella salsan ja sitrunaviipaleen kera. Lisukkeena oli grillattu kesäkurpitsa.

Alkuperäinen resepti kevyt piti sisällään voissa paistettua valkosipulia, maistoin koekeittiössä, mutta jätin sen pois turhan raskaana. Maku ilman näitä oli yllättävän maukas ja pirteä, kalaan tuli ihan uutta meininkiä. Resepti sopii erinomaisest kevään alkuun!

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

tervetuloa mukaan tauolta :) Salsaava kala on mukana kisassa.

nemo kirjoitti...

Oho, Stocka on munkin "lähikauppoja", onneksi tälläkertaa valitsin toisen puodin, olisi varmaan muuten jäänyt haasteruoka tekemättä. Pirteän oloinen ruoka!